Категории
Знаме на честта Знаме на честта

Знаме на честта

Автор текст: Джак Уайт Издателство текст: Бард
14,99 лв.
+ 45 точки

Продуктът не е наличен.

Сподели
Автор Джак Уайт
Издателство Бард
ISBN 9546550286
Година на издаване 2009
Корица Мека корица
Страници 560
Пустинни битки, предателства, страсти, политика и любов.
Най-доброто от Джак Уайт!

През 1187 година един от малкото оцелели от битката при Хатин млад шотландски рицар тамплиер на име Александър Синклер успява да избяга в пустинята въпреки раните си. Научава за екзекутирането на оцелелите след боя тамплиери и скрива принадлежността си към техния орден. Синклер всъщност принадлежи на вътрешния кръг на ордена, член е на Братството на Сион - тайно съобщество в друго тайно съобщество, неизвестно на редовите рицари и оръженосци от Ордена на тамплиерите.

Две години след битката при Хатин сир Анри Сен Клер е посетен през нощта от своя сеньор Ричард Лъвското сърце. Кралят събира войска за освобождаването на Светите земи от властта на Саладин и сарацините му и иска сир Анри - първият му и любим учител - да го придружи като главен оръжейник на армията...

Уникален поглед към рицарите тамплиери. Джак Уайт е създал редица завладяващо сложни образи в толкова реалистична историческа обстановка, че читателите почти усещат топлите ветрове на Светите земи в лицето си!

" Уайт, майстор в рисуването на епични платна, увлича читателя с история, умело съчетаваща историческа драма и страхотни приключения!..."

"Буклист"

Джак Уайт е роден и израстнал в Шотландия. Завършва образованието си в Англия и Франция. През 1967 г. заминава за Канада като учител, но само след година започва да се изявява като певец, музикант, артист. През 1970 г., след дълги изследвания, написва, поставя и изиграва моноспектакъл за шотландския национален поет Робърт Бърнс. Спектакълът има голям успех, с него Джак има редица турнета в Канада. Оттогава остава интересът му към Средновековието. "Рицари на черното и бялото" е замислена като начало на мащабна сага за рицарите Тамплиери.

Все още няма коментари и оценки за този продукт

Вашата оценка? (Най-ниско е 1, а най-високото 5)

Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка.

Може да харесате още