Категории
Вледенен Вледенен

Вледенен

Автор текст: Рой Якобсен Издателство текст: Персей
12,99 лв.
+ 39 точки
Сподели
Автор Рой Якобсен
Издателство Персей
ISBN 9789549420548
Година на издаване 2008
Страници 448

Мащабен исторически епос за викингите!
Още с раждането му през 993 г. сл. Хр. всички си дават сметка, че Гест не е обикновен. Той е надарен с дарби и умения, които малцина притежават. Когато баща му е убит от един от най-могъщите властници в Исландия, защото е дал подслон на негов враг, на Гест не му остава нищо друго, освен да разцепи с брадвата си главата на убиеца. Кралският наместник обявява награда за главата му, а синът на убития, е решен на всяка цена да си отмъсти.
Това обрича Гест на изгнаничество - да напусне родния дом и страната си, като по стъпките му го следват отмъстителите. По пътя си Гест ще срещне нови врагове, но и нови приятели. Ще се натъкне на смразяващо насилие, но и ще бъде дарен с любов.
"Ти си опасен мъж. Ти си като най-черните ми мисли" - казва за него друг от героите.
Съдбата ще хвърли Гест във вихъра на разтърсващи политически събития, които ще променят историята на няколко държави - Исландия, Норвегия и Англия...
Рой Якобсен (род. 1954 г.) е един от най-уважаваните и влиятелни съвременни норвежки автори. От сензационния си дебют през 1982 г. той неотклонно се развива като рядко оригинален и аналитичен творец с подчертан интерес към невидимите процеси в човешкото общуване.
Повече за него ще намерите например на:
http://www.cappelen.no/main/katalog.aspx?artid=3572&f=9033

Все още няма коментари и оценки за този продукт

Вашата оценка? (Най-ниско е 1, а най-високото 5)

Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка.

Може да харесате още