Категории
Това тяло можеше да бъде мое-Емас-книга-цена-доставка-поръчка Това тяло можеше да бъде мое-Емас-книга-цена-доставка-поръчка

Това тяло можеше да бъде мое

Автор текст: Еугениуш Ткачишин-Дицки Издателство текст: Емас
Резюме

Книгата съдържа 83 избрани стихотворения.

Сподели
Автор Еугениуш Ткачишин-Дицки
Издателство Емас
ISBN 9789543573660
Година на издаване 2017
Корица Мекa
Страници 96
Формат 13x20
Език Български

Еугениуш Ткачишин-Дицки е роден през 1962 г. в полско-украинско семейство. Опознавайки себе си и другите, той припознава двойствеността, тройствеността и многобразието като различни ипостаси на своята интегрална човешка и творческа същност. Дицки превръща пограничността, менталната обърканост и физическата мръсотия във вълнуващи топоси на своята поезия, а чрез повишената сексуалност, понякога ситуирана в естетиката на грозното и вулгарното, поетът публично изразява, това което виждаме, но се преструваме, че не съществува, или че не се отнася до нас.

От 1990 г. до днес Дицки е публикувал над десет стихосбирки, някои от които са отличени с най-престижните полски литературни награди.

Все още няма коментари и оценки за този продукт

Вашата оценка? (Най-ниско е 1, а най-високото 5)

Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка.

Може да харесате още