Категории
Спомени за вещицата Спомени за вещицата

Спомени за вещицата

Автор текст: Катрин Хау Издателство текст: Обсидиан
15,00 лв.
+ 45 точки
Сподели
Автор Катрин Хау
Издателство Обсидиан
ISBN 9789547692084
Година на издаване 2009
Корица Мека корица
Страници 384
„Спомени за вещицата” е магнетична мистерия, наситена с исторически детайли. Тя тръгва от настоящето и се връща три века назад до процесите в Салем, Масачусетс, в които 150 души са обвинени във вещерство и много от тях са обесени. Повечето са жени лечителки.

Кони Гудуин е докторантка по колониална история в Харвард. Тя трябва да се посвети на академичните изследвания за дисертацията си, но молбата на майка й да подготви за продажба наследствената им къща край Салем променя плановете й. Кони е изкушена от възможността да надникне в миналото на града, печално известен с лова на вещици. Един ден, докато почиства прашните книги в запустялата къща, попада на старинен ключ, в който е пъхнато листче с надпис „Деливъранс Дейн”. С помощта на Сам, младия реставратор на църквата в Салем, тя открива дневници и документи, споменаващи прочута лечителка, обвинена в магьосничество. Колкото повече напредва в проучванията си Кони, толкова по-странни неща се случват с нея и Сам.

Този оригинален дебют, станал мигновен бестселър в САЩ, притежава задъхания ритъм на трилъра, емоционалността на психологическия роман и тръпката на мистерията.

Катрин Хау е докторант в Бостънския университет, когато по време на семинар, включващ процесите срещу вещиците в Нова Англия, й идва идеята за настоящата книга. Резултатът е един от най-успешните литературни дебюти в САЩ. Катрин живее със съпруга си и домашните им любимци в Марбълхед, Масачузетс (недалеч от Салем).

Все още няма коментари и оценки за този продукт

Вашата оценка? (Най-ниско е 1, а най-високото 5)

Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка.

Може да харесате още