Категории
Решителни дейсвия сега могат да създадат глобална икономика без губещи! Решителни дейсвия сега могат да създадат глобална икономика без губещи!

Решителни дейсвия сега могат да създадат глобална икономика без губещи!

Автор текст: Лестър Търоу Издателство текст: Весела Люцканова
15,00 лв.
+ 45 точки

Продуктът не е наличен.

Сподели
Автор Лестър Търоу
Издателство Весела Люцканова
ISBN 9789543110704
Година на издаване 2008
Корица мека
Страници 400

Решителни дейсвия сега могат да създадат глобална икономика без губещи! Лестър Търоу твърди, че сега е моментът да направим глобализацията такава, каквато искаме да бъде - преди да е станало прекалено късно. Днес, обяснява той, се намиираме на критично важен кръстопът в развитието на глобалната икономика. Можем да седнем и да чакаме да се развива както си иска, а можем и да "уловим момента" и да изградим икономически системи, които да сведат нестабилността до минимум, да позволят на страните от втория и третия свят да просперират, да защитят и увеличат американските интереси. Казано накратко, глобална икономика, в която всички са печеливши.
Глобализацията, казва Търоу, може да бъде оформяна.
В "Съдбата обича смелите" Търоу предлага задълбочен анализ на лошите страни на глобализацията и - по-важното - предлага решения. Занимава се с теми като:
Опасностите от рязкото намаляване на американския търговски дефицит и падане на долара;
Решаване на проблемите с нарушаване правата върху интелектуалната собственост;
Рестартиране на стагниращата японска икономика;
Как най-добре може да се помогне на неразвитите страни да влязат в световната икономика;
Реформирането на Световната банка и Международния валутен фонд...
По-нататък Търоу показва, че икономическия успех на Китай и Ирландия е пример, който могат да следват и други страни. Дори предлага да се създаде нова функция - "Главен служител на знанието" - която да помага на фирми и правителства да се справят в развиващата се икономика на знанието на 21-ви век.
Глобализацията ще продължи, независимо дали ни харесва, или не. Преживяваме критичен момент. Пред нас има огромни предизвикателства, икономическото ни бъдеще е заложено на карта. "Съдбата обича смелите" е пътна карта и пътеводител към бъдещия просперитет.
Лестър Търоу е професор по мениджмънт и икономика в Масачузетския технологичен институт. Той е сред водещите световни икономисти. Известен е с това, че предсказа финансовата криза още през 2003 г. Автор е на редица бестселъри, като "Общество с нулева сума", "Глава в глава" и "Бъдещето на капитализма".

Все още няма коментари и оценки за този продукт

Вашата оценка? (Най-ниско е 1, а най-високото 5)

Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка.

Може да харесате още