Категории
-83%
Разказът на архивиста Разказът на архивиста

Разказът на архивиста

Автор текст: Травис Холанд Издателство текст: СИЕЛА

Пазарна цена: 12,00 лв.

Наша цена: 2,00 лв.

Сподели
Автор Травис Холанд
Издателство СИЕЛА
ISBN 9789542802327
Година на издаване 2008
Страници 240

Москва, 1939 година. В подземията на Лубянка бившият преподавател по литература Павел Дубров трябва да установи кой е авторът на един разказ, конфискуван от политическите затворници в прочутата централа на КГБ. Авторът е Исак Бабел, на когото е забранено да пише и чиито ръкописи трябва да бъдат унищожени от Павел Дубров. Срещата с големия писател кара младия архивист да вземе отчаяно решение – той ще спаси последните разкази на твореца, пред когото се прекланя, независимо какво ще му струва това...

За автора
Травис Холанд е публикувал свои разкази в списанията “Глимър Трейн”, Файв Поинтс”, “Плаушеърс” и “Куортърли”. Носител е на наградата Хопуд. Първият му роман “Разказът на архивиста” е издаден от Дайъл Прес. Авторът е завършил университета на Мичиган и живее в Ан Арбър.

"Травис Холанд е написал исторически роман, който звучи напълно съвременно, дори и когато сме погълнати от мрачните исторически факти... архивистът Павел, който живее в разгара на чистките на Сталин, е един от нас... Красотата и достоверността на романа ни съпровождат до последната страница."

Елизабет Костова, автор на "Историкт"

"Тази книга е едно обещание, което е изпълнено от началото до самия край, затова ще бъде четена сега и в бъдеще."

Питър Хо Дейвис, автор на "Момичето от Уелс"

"Исторически роман с изключително въздействие."

Къркус Ривю

Все още няма коментари и оценки за този продукт

Вашата оценка? (Най-ниско е 1, а най-високото 5)

Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка.

Може да харесате още