Категории
Приключенията на Пинокио от Карло Колоди Приключенията на Пинокио от Карло Колоди

Приключенията на Пинокио

Автор текст: Карло Колоди Издателство текст: Скорпио
Резюме

Книгата отговаря на държавните образователни изисквания, на действащата учебна програма и на най-новите европейски стандарти.

4,50 лв.
+ 14 точки
Сподели
Автор Карло Колоди
Издателство Скорпио
ISBN 9789547925644
Година на издаване 2014
Корица мека
Формат 130x200 мм
Език български

"Днес в училище веднага ще се науча да чета: след това утре ще започна да пиша, а вдругиден - смятам. Тогава с тези мои умения ще спечеля много пари и с първите изкарани от мен пари ще купя незабавно на скъпия ми татко едно красиво ново вълнено палто. Но какво казвам аз? Вълнето, Господи! Цялото ще бъде направено от злато и сребро, с диамантени копчета. Този беден човек наистина го заслужава; защото за да ми купи книги и да ме изучи, той целият е облечен в дрипи... И то в този студ! Само бащите са способни на такава саможертва - в името на децата си..."

Пинокио, Карло Колоди

Мотивът за бащината обич и за обичта на децата към бащата.

Освен майчина, има и бащина любов. Тя е силна, истинска, сляпа. И вечна. Всяко дете живее вечно в сърцето на своя баща. Това е само един малък мотив от тази велика книга. "Приключенията на Пинокио" е преведена и адаптирана на над 240 езика. Това я прави една от десетте най-превеждани и четени книги в света, както и една от най-любимите детски книги.
Създадена от стареца Джепето, дървената кукла Пинокио преживява много приключения. Озовавайки се в безброй опасни ситуации, животът на Пинокио е низ от перипетии. Накрая обаче той се преобразява - учи, работи и се грижи за стария си татко Джепето. Затова е богато възнаграден - превръща се в истинско момче. От книгата лъха повея на хилядолетната мъдрост на истинските общочовешки ценности.

Подбуден от надеждата да намери своя баща и да стигне навреме, за да го спаси. Пинокио плува цяла нощ без да спира.Все още няма коментари и оценки за този продукт

Вашата оценка? (Най-ниско е 1, а най-високото 5)

Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка.

Може да харесате още