Категории
Последно танго в Париж Последно танго в Париж

Последно танго в Париж

Автор текст: Робърт Али Издателство текст: Intense
Резюме

"Последно танго в Париж" на Робърт Али е едно от  най-скандалните произведения, взривило общественото мнение и спечелило  си слава на класика.

12,00 лв.
+ 36 точки
Сподели
Автор Робърт Али
Издателство Intense
ISBN 9789547831698
Година на издаване 2012
Корица Meка
Страници 176
Формат 14x20 см
Език Български

"Последно танго в Париж" на Робърт Али е едно от най-скандалните произведения, взривило общественото мнение и спечелило си слава на класика. Филмът на Бернандо Бертолучи по романа, с Марлон Брандо и Мария Шнайдер в главните роли, е номиниран за две награди на Американската филмова академия, си остава едно от най-дискутираните и спорни постижения в американското кино.
45 годишния Пол е авантюрист, който живее в Париж. Заради самоубийството на жена си той търси апартамент под наем, където нищо да не му напомня за нея. Жана е на двайсет, от буржоазно семейство и сгодена за млад режисьор, тя търси жилище където да живее с годеника си.Съдбата среща застаряващия Пол и младата и красива Жана в занемарен парижки апартамент. Точно там те се оплитат в скандална връзка, екстракт на чиста сексуална наслада. Движени от ритъма на един от най-първичните танци, от който сякаш нямат воля да се измъкнат, двамата издигат опустошаващата си страст над всички мислими и немислими граници на еротиката.

"Последно танго в Париж" се стреми да посочи кое е живо и кое-мъртво. А жив е именно сексът-всичко останало е мъртво. - Алберто Моравия

"Главно действащо лице е самотата" - Бернандо Бертолучи

Все още няма коментари и оценки за този продукт

Вашата оценка? (Най-ниско е 1, а най-високото 5)

Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка.

Може да харесате още