Категории
Некрономикон Некрономикон

Некрономикон

Автор текст: Х. Ф. Лъвкрафт Издателство текст: Ентусиаст
Резюме

Х. Ф. Лъвкрафт е един от най-големите писатели на XX век и вдъхновител на Стивън Кинг. „Некрономикон“ или книгата, която убива, е безпорно най-известното и провокативно произведение на хорор майстора Х. Ф. Лъвкрафт.

15,00 лв.
+ 45 точки
Сподели
Автор Х. Ф. Лъвкрафт
Издателство Ентусиаст
ISBN 978-619-164-023-2
Година на издаване 2012
Корица меки корици
Страници 392
Формат 140х210 мм
Език Български

Истинското заглавие на „Некрономикон“ е „Al Azif“. Написана е на арабски език ок. 730 г. в Дамаск от Abdul Alhazred, наричан от съвременниците си „лудия арабин“. Изследователи твърдят, че трудът е направен от кожата на девствени момичета, а текстът е написан с кръв.  Какво има точно в книгата остава загадка, тъй като Лъвкрафт споменава, че прекаленото познание на съдържанието води до безумие и загадъчна смърт. Със сигурност обаче страховитият том има могъща сила, тъй като е използван успешно от различни магьосници за разнообразни, но никога положителни цели.

Сборникът „Некрономикон“ ви кани в един кошмарен и демоничен свят, за да ви поведе на смразяващо пътешествие до сърцето на мрака, до най-зловещите кътчета на Вселената, обитавани от невероятни същества, неподвластни на пространството и времето. И за да ви потопи в „космическия ужас“, защото истинската същност на Вселената е неразбираема за човешкия разум, а хората са просто пионки и роби на чудовищните тъмни богове – Великият Ктхулу, Нйарлатхотеп, Йог Сотхот...

Все още няма коментари и оценки за този продукт

Вашата оценка? (Най-ниско е 1, а най-високото 5)

Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка.

Може да харесате още