Категории
Императорът с отрязания нос и българския Цезар Императорът с отрязания нос и българския Цезар

Императорът с отрязания нос и българския Цезар

Автор текст: Захари Златев Издателство текст: Труд
Резюме

Историческият роман "Императорът с отрязания нос и българския Цезар" представя хан Тервел - единственият български владетел, за когото с пълно право може да се твърди, че е оказал решително влияние върху историята и съдбата на цяла Европа.

14,99 лв.
+ 45 точки

Продуктът не е наличен.

Сподели
Автор Захари Златев
Издателство Труд
ISBN 9789543981472
Година на издаване 2012
Корица меки корици
Страници 528
Формат 14x21

Тервел е единственият български владетел, за който с пълно право може да се твърди, че е оказал решително влияние върху историята и съдбата на цяла Европа. Нанасяйки тежко поражение на арабите и принуждавайки ги да вдигнат обсадата на Константинопол през 718 година, той ликвидира завинаги техните възможности да завоюват Римската империя и да продължат директно през Балканите настъплението си на запад. Не само историята на България, но и историята на цяла Европа нямаше да бъде същата, ако арабите бяха успели да превземат най-големия град в тогавашния свят.
Юстиниан е най-трагичният владетел в историята на Римската империя. Дълбоко религиозен, той винаги желае да извършва само добри дела, но за съжаление още повече се стреми да отмъщава. Тази ненаситна жажда да наказва всички, за които смята, че са се провинили, е фатална и предопределя съдбата му. Постоянно започва с най-добри намерения, но крайните резултати са ужасни престъпления.
Чинара е фанатична привърженичка на старата българска религия. Изключително горда и независима, тя е принудена да се омъжи за Тервел, за да се изгладят отношенията между двата най-силни рода – Дуло и Вокил. Въпреки съветите на своите близки се влюбва в християнина Тервел, който е също влюбен в нея, но трагични неразбирателства правят брака им кошмарен.
Титаничната борба на тези изключително горди личности за постигане на държавните си цели и за семейно щастие е разказана в тази книга.
Много от приятелите и роднините на Тервел и Юстиниан са герои и на „Сага за Младия Аспарух. Принцът от Разсъмването”. Те са сигурно вече добре познати на много от читателите.

Все още няма коментари и оценки за този продукт

Вашата оценка? (Най-ниско е 1, а най-високото 5)

Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка.

Може да харесате още