Категории
Хайку войни Хайку войни

Хайку войни

Автор текст: Дейвид Ланю Издателство текст: Изток-Запад
9,00 лв.
+ 27 точки
Сподели
Автор Дейвид Ланю
Издателство Изток-Запад
ISBN 9789543217175
Година на издаване 2010
Корица Мека корица
Страници 144
Любопитна смесица от комедия, любовна история и криминална загадка, "Хайку войни" е третият роман на Дейвид Ланю, познат от предишните си творби "Човекът, който пишеше хайку" и "Смеещият се Буда".

В поредната си творба авторът отново преплита минало и съвремие и същевременно дава увлекателни съвети на всички изкушени от кратката японска поетична форма. Изпъстреният с тристишия сюжет умело води читателя по следите на откраднат ръкопис, който главният герой трябва да открие под вещото ръководство на бодхисатвата Оскар, въплътен в тялото на домашен любимец - "порче с безупречен литературен вкус"...

Тази забавна детективска история с привкус на будистко просветление е и добродушна закачка със света на международната хайку поезия с неговите традиции, търсения и конфликти.

Все още няма коментари и оценки за този продукт

Вашата оценка? (Най-ниско е 1, а най-високото 5)

Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка.

Може да харесате още