Категории
Фалшивият дневник. Автентичен ли е дневникът на Ане Франк Фалшивият дневник. Автентичен ли е дневникът на Ане Франк

Фалшивият дневник. Автентичен ли е дневникът на Ане Франк

Автор текст: Робер Форисон Издателство текст: Жар птица
7,20 лв.
+ 22 точки

Продуктът не е наличен.

Сподели
Автор Робер Форисон
Издателство Жар птица
Година на издаване 2002
Корица Меки корици
Страници 136
Формат 20/13
Език Български

Автентичен ли е дневникът на Ане Франк? Този въпрос беше включен в официалната учебна програма, чрез организирането на семинар на тема „Критика на текста и документа", предназначен за студенти от четвърти курс, на които им предстои дипломиране. Заключението от моите изследвания и проучвания е, че дневника на Ане Франк е една измама.
За да изследвам така поставения въпрос и да открия неговия отговор, проведох следните няколко проучвания:
• Вътрешна критика: самият текст на дневника (на холандски език) съдържа известен брой необичайни и несъпоставими факти.
• Проучване на сградите в Амстердам: от една страна, се натъкваме на невъзможни неща от чисто физически характер, а от друга и на обясненията, измислени от бащата на Ане Франк, които го компрометират твърде безмилостно.
• Интервю с главния свидетел г-н Ото Франк.
• Библиографско проучване: някои любопитни премълчани факти и открития.
• Завръщане в Амстердам за ново изследване: свидетелските показания се оказват неблагоприятни за господин Франк: вероятната истина.
• „Предателят" и човекът, който арестуват семейство Франк: защо господин Франк е пожелал да ги обезпечи с такава анонимност?
• Сравнение между холандския и немските текстове: залавяйки се да създаде нещо, което не е било по силите му, в крайна сметка господин Франк допуска подписа му да бъде поставен под една литературна лъжа.

Все още няма коментари и оценки за този продукт

Вашата оценка? (Най-ниско е 1, а най-високото 5)

Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка.

Може да харесате още