Категории
Емоции и шизофрения Евелина Хараланова, Светлозар Хараланов Емоции и шизофрения Евелина Хараланова, Светлозар Хараланов

Емоции и шизофрения

Автор текст: Евелина Хараланова, Светлозар Хараланов Издателство текст: Изток - Запад
Резюме Настоящият труд  хвърля повече светлина върху неизследвани или недостатъчно изследвани афективни механизми на ендогенните психози.
14,00 лв.
+ 42 точки
Сподели
Автор Евелина Хараланова, Светлозар Хараланов
Издателство Изток - Запад
ISBN 9786190101086
Година на издаване 2017
Корица мека
Страници 240
Формат 14 х 22 см.
Език български

Книгата акцентира върху дименсионалния подход, който разглежда афективните (манийно-депресивни) и неафективните (шизофренни) психози в единен континуум от емоционално свръхактивиране, а разликите между тях – като количествени, а не качествени (категориални).
Въз основа на оригинални експериментални проучвания, съпоставени с данни от литературата, се обосновава принципно нова интегративна концепция за афективните механизми както на психотичното симптомообразуване, така и на медикаментозната и психологичната антипсихотична терапия. Използвани са емпирични факти и идеи от различни области на познанието като: психотерапия, психоанализа, когнитивна психология, феноменология, психопатология, когнитивно-афективни невронауки, философия, история на психиатрията, психофизиология, неврофизиология, неврохимия и психофармакология. Анализирано е клиничното и теоретичното значение на представените нови факти и на тяхната интерпретация.

Все още няма коментари и оценки за този продукт

Вашата оценка? (Най-ниско е 1, а най-високото 5)

Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка.

Може да харесате още