Категории
Дълга е нощта Дълга е нощта

Дълга е нощта

Автор текст: Ферида Дуракович Издателство текст: Панорама
Резюме „Дълга е нощта“ на босненско-херцеговинска поетеса е стихосбирка, събрала под прекрасната си корица стихове от „Сърцето на мрака”, 1994 и „Locus minoris”, 2007 и неиздадени до момента творби.
9,00 лв.
+ 27 точки
Сподели
Автор Ферида Дуракович
Издателство Панорама
ISBN 9789549655759
Година на издаване 2014
Корица мека
Страници 110
Формат 14х21
Език български

Ферида Дуракович /1957, Олово/ е изтъкната босненско-херцеговинска поетеса. "Дълга е нощта" включва избрани стихотворения от книгите "Сърцето на мрака",1994 и "Locus minoris",2007 и нови творби на поетесата.

И непрекъснато, упорито, безпогрешно сънува един и същи сън. Че се е върнала вкъщи, а къщата цяла-целеничка, нейните цветя наоколо, котаракът спи на стария фотьойл на верандата, тя излиза от къщата ведра, окъпана, събота е и ние ще дойдем на обяд, а надвечер на скара, а тя някак си не смогва да свърши всичко, и я обзема и и я души. Боже мой, някакво безпокойство, и се събужда - в полуделия военен августовски ден, изпотена и ужасена в чужда къща, в чуждо легло, а там, зад небостъргача, трещят гранати и разбиват парче по парче нейното старо сърце. /Всяка майка е дете чудо/

Все още няма коментари и оценки за този продукт

Вашата оценка? (Най-ниско е 1, а най-високото 5)

Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка.

Може да харесате още