Категории
Бенджамин Франклин. Автобиография Бенджамин Франклин. Автобиография

Бенджамин Франклин. Автобиография

Издателство текст: Жануа 98
Резюме

Всеки от тези принципи може да бъде практикуван ежедневно, за да успее да се превърне в навик за цял живот. И днес следването на тези принципи води до успешен живот.

12,00 лв.
+ 36 точки
Сподели
Издателство Жануа 98
ISBN 9789543760800
Година на издаване 2012
Корица меки корици
Страници 220
Формат 130x200 мм
Език Български

През 1723 г. едно седемнадесетгодишно момче пристига във Филаделфия, без да има и пени в джоба си. На 42 годишна възраст той се пенсионира, като богат и известен бизнесмен, общественик, дипломат и изобретател. Малко хора са успели да постигнат такъв успех.

Бенджамин Франклин е известен още с просветителската си дейност и с множеството известни цитати. Той изиграва значителна роля и за развитието на американската книга. Самоук печатарски работник, благодарение на упорития труд и необикновените способности той си пробива път в живота, ставайки един от най-видните политически дейци и създатели на Съединените американски щати. Неговата „Автобиография“ (1775 г.), останала незавършена, провъзгласява идеала за човека, свободен от робство и притежаващ неотнимаеми права. Франклин е следвал стриктно няколко принципа, на които отдава цялата заслуга за успеха си:

1. Бъди умерен. Не преяждай и не се напивай. Бъди умерен в изказванията и отношенията си с хората.

2. Бъди пестелив. Не прави разходи, които няма да допринесат за твоето благоденствие или за това на други хора. Не пропилявай нищо.

3. Бъди предприемчив. Не губи време. Винаги бъди зает с нещо полезно. Премахни от навиците си всички дейности, от които няма полза.

4. Бъди справедлив. Не обвиняван някой, че ти е причинил вреди или е изпуснал ползи за неща, които всъщност са били и са твои задължения.

Все още няма коментари и оценки за този продукт

Вашата оценка? (Най-ниско е 1, а най-високото 5)

Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка. Примерен текст за цени за доставка в детайлна страница на продукт, примерен текст за цени за доставка.

Може да харесате още